PECB ISO-9001 Lead Auditor Exam Questions and Answers

陈爱月 ⋅ at 2024-04-16 11:48:36 ⋅ 78 Reads

The ISO 9001 Lead Auditor credential is a professional certification for individuals aiming to demonstrate the competence to audit the quality management system and lead an audit team. PassQuestion provides the latest PECB ISO-9001 Lead Auditor Exam Questions and Answers giving you a sneak peek at what you might encounter on the actual test day, thus helping you to mentally prepare for the type of questions you will need to answer. By consistently practicing with these PECB ISO-9001 Lead Auditor Exam Questions and Answers, you can not only build confidence in your abilities but also significantly improve and broaden your understanding of the subject matter.

Introduction to ISO 9001 Lead Auditor
ISO 9001 specifies the requirements for establishing, implementing, maintaining, and continually improving a quality management system (QMS). The implementation of a QMS based on ISO 9001 provides several benefits to the organization, including but not limited to: opportunities to enhance customer satisfaction, addressing risks and opportunities, and commitment to better quality.

Training courses delivered by PECB help participants enhance their competence to effectively plan and perform audits in conformance with the certification process of ISO 9001, apply audit techniques and practices, and manage (or be part of) audit teams and audit programs.

Since auditing is one of the most in-demand professions, an internationally recognized certification can help you achieve your professional goals. The “ISO 9001 Lead Auditor” credential is a professional certification for individuals aiming to demonstrate the competence to audit the quality management system and lead an audit team. PECB certifications are not a license or simply a membership. They attest the candidates' knowledge and skills gained through our training courses and are issued to candidates who have the required experience and have passed the exam.

Exam Details
Exam Code: ISO-9001 Lead Auditor
Exam Name: QMS ISO 9001:2015 Lead Auditor
Number of Questions: 80 multiple-choice questions
The passing score of the exam is 70%.
After successfully passing the exam, candidates will be able to apply for obtaining the "PECB Certified ISO 9001 Lead Auditor" credential.

The ISO 9001 Lead Auditor certification is intended for:
• Auditors seeking to conduct and lead quality management system (QMS) audits
• Managers or consultants seeking to master the quality management system audit process
• Individuals responsible for maintaining conformity to the QMS requirements in an organization
• Technical experts seeking to prepare for a quality management system audit
• Expert advisors in quality management

Exam Domains
The "PECB Certified ISO 9001 Lead Auditor" exam fully meets the requirements of the PECB Examination and Certification Program (ECP). It covers the following competency domains:
• Domain 1: Fundamental principles and concepts of a quality management system (QMS)
• Domain 2: Quality management system (QMS)
• Domain 3: Fundamental audit concepts and principles
• Domain 4: Preparing an ISO 9001 audit
• Domain 5: Conducting an ISO 9001 audit
• Domain 6: Closing an ISO 9001 audit
• Domain 7: Managing an ISO 9001 audit program

View Online PECB ISO-9001 Lead Auditor Certification Free Questions

  1. Which two of the following statements related to Stage 1 of an initial certification audit against ISO 9001:2015 are true?
    A. During the Stage 1 audit, the audit team:
    B. Verifies the degrees of customer satisfaction
    C. Evaluates the conditions of all sites
    D. Reviews the client's management system documented information
    E. Evaluates the results of the last management review
    F. Verifies the compliance with legal requirements
    G. Reviews the processes with high level of risk
    Answer: D, G

  2. In the context of a third-party audit, select the issue which is not expected to be included in the audit plan.
    A. Number of sites to be audited
    B. Risk to achieving audit objectives
    C. Expectations of the organisation's management
    D. Scope of the audit
    Answer: C

  3. You have been nominated audit team leader of a third-party audit. Which of the following could be the two most relevant objectives of this audit?
    A. Evaluate the satisfaction interested parties
    B. Evaluate the effectiveness of the management system
    C. Identify the need of resources
    D. Evaluate the capability of the management system to establish and achieve objectives
    E. Identify opportunities for improvement
    F. Evaluate the benefits obtained since the implementation of the management system
    Answer: B, D

  4. In the context of a third-party certification audit, it is very important to have effective communication. Which is not the responsibility of the audit team leader?
    A. If audit objectives are unattainable, reporting the reasons to the accreditation body.
    B. Planning formal communication arrangements, so an auditee can communicate with the auditor any time during the audit.
    C. Confirming formal communication channels between the audit team and the auditee during the opening meeting.
    D. Communicating the progress, any significant findings and any concerns to the auditee and audit client, as appropriate.
    Answer: A

  5. Which two of the following roles do not contribute to the audit outcomes?
    Individual(s) managing the audit programme
    A. Auditee
    B. Guide
    C. Consultant
    D. Observer
    E. Technical expert
    Answer: A, B

  6. Which two of the following should be included in an audit plan?
    A. List of findings from the last audit
    B. Name of the auditee general manager
    C. Signature of Certification Body Technical Reviewer
    D. Sequence and timings of audit activities
    E. Date of next audit
    F. Name of auditees and auditors
    Answer: D, F

  7. Which one of the following options best describes the purpose of a Stage 1 third-party audit?
    A. To determine the auditees understanding of ISO 9001.
    B. To get to know the organisation's customers.
    C. To learn about the organisation's procurement processes.
    D. To introduce the audit team to the client.
    Answer: A

Total Reply Count: 0
    No comments~~